Paula Teutscher · Driebergen
Integratieve Psychotherapie en AD(H)D-Coaching

Persoonlijk

Paula Teutscher
Opleiding

Ik studeerde Theologie (richting: Onderwijs) aan de Rijksuniversiteit in Utrecht.
Ik volgde de opleiding Psychosynthese (Roberto Assagioli) in Ouderkerk a/d Amstel, daarna de opleiding Zijnsgeoriënteerde Psychotherapie (Hans Knibbe) in Utrecht.
Ook volgde ik trainingen in Voice Dialogue (Hal en Sidra Stone, Londen e.a.), Gestalt (George en Judith Brown, Londen), en Procesgeoriënteerde Psychologie (Arnold Mindell, Zϋrich).
Ik deed de Opleiding voor Integratieve Kindertherapie aan de Ned. Academie voor Psychotherapie in Amsterdam.
Ik volgde een cursus voor AD(H)D - Coach.


En verder….
Na mijn Theologiestudie gaf ik een paar jaar wat lessen aan Middelbare Scholen. Dat wilde ik niet blijven doen. Op zoek naar een andere vorm van werken met mensen, kwam ik in aanraking met Psychosynthese. Ik herkende die benadering als een aanvulling van het systematisch DENKEN dat ik aan de Universiteit had geleerd. De professionele Psychosynthese-opleiding leerde me ook werken met en omgaan met VOELEN. Het gaf me een prachtig werkmodel (zie ei model) als denkkader en praktische vaardigheden om therapeutisch met mezelf en met anderen te werken.
De opleidingen, die ik in de loop van latere jaren volgde gaven veel verdieping en waren verwant aan Psychosynthese. In elk geval deelden ze het spirituele mensbeeld en het holistische denken.
Vanaf 1982 begon ik met mijn eigen praktijk aan huis (individueel, met paren en met kleine therapiegroepen). Daarnaast gaf ik Workshops, Trainingen en zomerweken bij instellingen in het hele land voor diverse groepen en met uiteenlopende thema’s.
Vanaf 1990 tot 2013 heb ik ook les gegeven aan het Jungiaans Instituut in Nijmegen, dat diverse therapie opleidingen verzorgt.
Naast mijn therapeutische- en onderwijswerk, heb ik  van 1995 tot 2011 gewerkt bij de Zonnehuizen Kind en Jeugd, een zorginstelling voor Kinder-en-Jeugd Psychiatrie en Verstandelijk Gehandicapten Zorg in Zeist. Ik ben dol op kinderen en houd ook van verzorging en opvoeding. Tussen 2011 en 2014 was ik werkzaam bij de SBWU, Houten, een locatie voor begeleiding van mensen met autisme.
Zelf heb ik 2 volwassen kinderen en 4 kleinkinderen.

Vanaf ongeveer 1995 kwam ik hoe langer hoe meer in contact met de stoornis AD(H)D. In mijn privé-leven had ik hier al veel mee te maken gehad, maar pas sinds de 90er jaren kwam er meer kennis en onderzoek binnen mijn bereik.
Mijn Kindertherapie Praktijk bracht me verschillende kinderen met deze aandoening en hun (soms wanhopige) ouders. Sindsdien komen er ook vaker volwassenen met AD(H)D en ben ik het belang van coaching gaan inzien.

Binnen de AD(H)D-coaching werk ik zo nodig met verschillende deskundige collega's samen.


Wie je werkelijk bent heeft geen last van wie je denkt dat je bent.

Powered by CMSimple - Inloggen